Chi Neng Qi Gong

DE OORSPRONG

Easton Dr. Pang Ming

Als grootmeester in Tai Ji Quan en Qi Gong, traditioneel Chinees, tevens Westers geschoold arts, ontwikkelde Dr. Pang Ming, na vele jaren van studie en observatie, uit verschillende soorten Qi Gong de meest efficiënte, eenvoudige medische Qi Gong-oefeningen.

Dit was juist de opdracht die hij zichzelf gegeven had :

–         de essentie, de werkende elementen uit diverse Qi Gong-oefeningen destilleren

–         met de meest efficiënte elementen zeer eenvoudige oefeningen uitbouwen

–         de oefeningen moeten onmiddellijk of zeer snel resultaat hebben

 

connectively ’s Werelds grootste medicijnloos ziekenhuis

Dr. Pang Ming besloot in 1988 om aan te tonen dat Zhi Neng Qi Gong alleen als therapie voldoende was om zieke mensen te genezen. Hij richtte het “Huaxia Zhi Neng Qi Gong Kliniek en Trainings Centrum” op. Het was oorspronkelijk in de stad Zigachong gevestigd.  In 1992 verhuisde het centrum naar het oude militaire ziekenhuis van Qinhuangdao, op vijf uur treinafstand van Beijing.

In dit non-profit ziekenhuis, opgericht door Dr. Pang Ming, erkend en ondersteund door de Chinese overheid, trainen elke maand ongeveer 6000 patiënten. De mensen worden voor en na de trainingsperiode getest door Westers opgeleide artsen met Westerse diagnostische apparatuur.  Er is geen andere therapie dan Chi Neng Qi Gong.  Het ziekenhuis heeft meer dan 200.000 mensen behandeld voor 180 verschillende chronische ziekten met een effectiviteitspercentage van 95%.